GÜNCEL

Türkiye’nin 3. Çift Kol Nakli

56b1e4bcac1fe30d4c6146e9

Daha önce iki kez daha denenmiş olan uzuv nakli Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nde yeniden gerçekleşti. Çift kol nakli 23 yaşındaki Emin Konar’dan alınan kolların 11 saatlik operasyonla nakledilmesiyle 29 yaşındaki Mustafa Sağır üzerinde gerçekleştirildi ve Sağır kısa sürede uyandı.

Konar’ın kolları, dün Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ile aynı bölümdeki öğretim üyesi eşi Prof. Dr. Ömer Özkan ve 35 kişiyi bulan ekibince başarılı bir operasyonla Mustafa Sağır’a nakledildi

Adıyaman’da 2008 yılında çalıştığı fabrikada oluşan patlama sonucu kollarını kaybeden Sağır bu ameliyatla kollarına kavuştu.

Oğluyla aynı isme sahip olan çok duygulandığını söyledi ve şunları ekledi  “Oğlumu yeni kollarıyla gördüm. Kendisi uyanıktı, konuştuk. Bu kadar erken uyanacağını tahmin etmiyorduk, durumu gayet iyi. Her şey yolunda, umarım daha da iyi olur” dedi.

2008 yılındaki kazadan önce nişanlı olan sağır kazadan sonra nişanlısıyla ayrıldıklarını ve evlenmek istemediğini söylemiş. Ancak baba Sağır oğlunun sağlığına kavuşmasının ardından onu evlendirmek istediğini söyledi.

Organları bağışlanan Emin Konar sadece Mustafa Sağır’a değil birçok hastaya da can verdi.

Burcu KEKSİN

Burcu Keskin