KAMPÜS İÇİ, RÖPORTAJ

D.E.Ü. F.B.K.T. Röportajı

IMG_0075

Dokuz Eylül Üniversitesi Fantezi, Bilim Kurgu ve Zeka Oyunları Topluluğu biz Haber Eylül’ü topluluk odalarında ağırladılar. Okulumuzun fantezi ve bilim kurgu severlerini bir çatıda toplayan bu kulübe Haber Eylül’ü ağırladıkları için, Role Playing (rol yapma) kültürünü tanıttıkları için çok teşekkür ediyoruz.

IMG_0069

Haber Eylül: Bize biraz topluluğunuzdan bahseder misiniz?

F.B.K.T.: Topluluğumuz fantezi, bilim kurgu tarzında edebiyatlara ilgisi olan, zeka oyunlarına ilgi duyan insanları bir araya toplamak için var. Bunların yanında Role Playing (rol yapma) dediğimiz oyun türlerimiz de var. Bu tarz şeylere ilgisi olanları, oyuncuları bir araya toplayıp onlarla etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Film gösterimleri, FRP oyunları, anime gösterimleri gibi etkinlikler yapıyoruz.

Haber Eylül: Ne tarz üyeler bekliyorsunuz ve üyeleriniz sizlerden ne beklemeli?

F.B.K.T.: Aslında üyelerimizden bu bahsettiğim konular hakkında bir şeyler bilmelerini beklemiyoruz. Üyelerden beklentimiz sadece biraz istekli, meraklı ve sürekli olmaları. Geldiklerinde öğrenmek istemeleri bizim için yeterli. İstekli olduktan sonra çabucak öğrenilecek şeyler bunlar. Hiç birimiz çok büyük bir bilgiyle gelmedik zaten bu topluluğa. Üyelerin bizden beklentileri konusunda da, fantezi ve bilim kurgu edebiyatı konusunda araştırmalarına yardımcı olabiliriz, FRP (fantasy role playing) oynatabiliriz, diğer şehirlerde ya da şehir içindeki etkinliklerde onlarla aynı zevklere sahip insanlarla buluşmalarını sağlayabiliriz, ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirmelerine, yeni alanlar keşfetmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Şehir dışındaki ya da şehir içindeki etkinliklere hep beraber gitmek istiyoruz.

Haber Eylül: Şimdiye kadar yaptığınız etkinliklerden ve yapmayı planladığınız etkinliklerden biraz bahseder misiniz?

F.B.K.T.: Geçen yıl bazı aksaklıklardan dolayı topluluğumuzu açamadık ancak ondan önceki dönemlerde film gösterimleri oyun günleri gibi bir çok etkinliğimiz vardı. Önümüzde Ankara’da, ODTÜ’de yapılan MetuCon etkinliğinden davet gelmesi sebebiyle Ankara’ya gitmek gibi bir etkinliğimiz var. Okulumuzda “FRP Nedir?” başlıklı bir konferans düzenlemek istiyoruz. Bir MiniCon düzenleme projemiz var şu an gündemimizde olan. yaklaşık 10 masa ile güzel küçük bir, okul içinde ya da dışında, bir etkinlik düzenlemek istiyoruz. Konu fantezi ve bilim kurgu olunca etkinlikler oldukça fazlalaşıyor. İzmir’deki etkinliklerden bahsedecek olursak mesela Sazakan var. Masaüstü oyun günümüz. Her ay bir kere düzenlenir ve bir çok masaüstü oyun oynanır. Daha çok Steve Jackson isimli şirketin oyunları oluyor. Bu şirketin amacı sanırım arkadaşları, dostları birbirine düşürmek. Oyunlardaki amaç hile yaparak diğerlerinden öne geçmek oluyor çoğu zaman yani hile yapmak serbest oluyor. Tartışmalar da çıkmıyor değil. Gayet eğlenceli oluyor her ay bu etkinliğe gidiyoruz, Her ay düzenli olarak İbrahim Muhammet Çelik tarafından düzenlenen, bir oyun günümüz var. Adı Rpege. FRP oyun günü oluyor bu da. İbrahim Çelik de Seyfettin Efendi’nin Olağanüstü Maceraları isimli çizgi romanın bir bölümünü o yazmıştı.

IMG_0058

Haber Eylül: Topluluk yönetim işleyişinizden biraz bahseder misiniz?

F.B.K.T.: Her topluluk ve kulüp gibi başkanımız gibi kişiler var. Kağıt üzerinde bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir halka ilişkiler sorumlusu, bir finans sorumlusu ve bir de proje geliştirme sorumlusu var. Ancak bizler arkadaş ortamında olduğumuz için tamamıyla bir iş bölümümüz var. O an boşlukta olan, o işi yapabilecek olan kim ise o yapmanın gönüllüsü ise yapıyor. İşleri dengeli bir biçimde yapıyoruz. Beş kişinin beşi de yönetim kurulu, kimsenin özel bir durumu yok, ne üye ne de yönetim kurulu üyesi diye bir ayrıcalık yok.

Haber Eylül: Bizi ağırladığınız için çok teşekkürler gelecekteki etkinliklerinizde başarılar

F.B.K.T.: Bizimle röportaj yapıp topluluğumuzu tanıtma fırsatı tanıdığınız için biz teşekkür ederiz.

IMG_0065

Altay Alagöz