EKONOMİ

CNBC-e, TLC Kanalı Oluyor

1109280_1170x585

Discovery Communications, Doğuş Yayın Grubu’an ait ulusal yayın yapan haber ve eğlence kanalı CNBC-E kanalını bilindiği üzere Temmuz ayında teklif sunup Ağustos ayında satış sözleşmesini imzalamışlardı.

Böylece Discovery ilk defa Türkiye’de ulusal yayın sektörüne adım atmış oldu. Alım işleminin 6 Kasım’da tamamlanıyor ve kanal aynı frekans ve yayın akışıyla TLC kanalı olarak yoluna devam edecek.

Doğuş Yayın Grubu; Discovery Channel, Animal Planet ve Discovery Science’ın yerel versiyonları da dahil olmak üzere Discovery’nin tüm ticari portföyünün satışından ve Türk reklam verenleri için sponsorluk olanakları sağlamaktan sorumlu olacak.

Discovery Networks CEEMEA Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye, Discovery olarak 17 senedir çok önem verdiğimiz bir pazar. Bu 17 yılın sonunda ülkenin önde gelen uluslararası yayıncısı olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Discovery’nin küresel başarısı her zaman güçlü yerel takımlar oluşturmak ve yeni fırsatları değerlendirerek ana pazarlarında etkinliğini büyütmeye dayanmaktadır. Reklam satış temsilciliğinin Doğuş Yayın Grubu’na verilmesi ve CNBC-e kanalının satın alınması gibi yeni yatırımlarımız ile büyüyen işbirliğimiz sayesinde Türkiye’deki faaliyetlerimiz yeni bir seviyeye ulaşacaktır” dedi.

CNBC-e, Türkiye’de yayınına 16 Ekim 2000 yılında başladı.

Dünya genelinde 220’yi aşkın ülkede yayın yapan Discovery Communications’ın 2.9 milyar izleyicisi bulunuyor. Discovery Communications’ın bünyesinde yayın yapan 73 tane televizyon kanalı bulunuyor. Kurumun televizyon kanalları arasında Discovery Chanel ve Eurosport gibi küresel çapta ünlü yayın organları da var.

Discovery Communications, Doğuş Yayın Grubu’na ait ulusal yayın yapan haber ve eğlence kanalı CNBC-e’yi de satın alarak ilk defa Türkiye’de ulusal yayın sektörüne adım atmış oldu. CNBC-e, alım işleminin sonlanmasına kadar yayınına hali hazırdaki ekibi yönetiminde bugünkü şekli ile devam edecek.

Samet Demir