BORSA İSTANBUL ÖĞRENCİ EĞİTİM PROGRAMI (ÖEP)

Borsa İstanbul’da verilen eğitimlerden biri olan BORSA İSTANBUL ÖĞRENCİ EĞİTİM PROGRAMI (ÖEP)
internet den başvuru ile yurdun dört bir yanında öğrencilere kapılarını açıyor. Üniversite öğrencilerine yönelik yıl boyunca 2’şer haftalık süren periyotlar ile programlar yapmaktadır. Üniversite öğrencilerine iş hayatı öncesinde bir vizyon kazandırmak amaçlı yapılan bu eğitim 2 haftalık kısa bir sürede katılanlara faydasını gösteriyor. Programa sadece 4 yıllık üniversite ve 4 yıllık yüksekokulların üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri kabul ediliyor.Katılımcılara program bitimin de ‘’Öğrenci Eğitim Programına’’ katıldıklarına dair bir belge verilmektedir. 2017 yılı ÖEP dönem kontenjanları dolmuş olup 2018 yılı başvuru tarihleri açıklanmamıştır. Bu dönem programına Dokuz Eylül Üniversitesi’nden 20 alım gerçekleştirilmiştir. Eğitim programında borsa terminolojisi hakkında genel ölçüde bilgi sahibi oluyorsunuz. Dersler alanında uzmanlaşmış olan eğitimciler tarafından veriliyor. Program içerisinde ‘’Borsada Denetim’’, ‘’Borsa Terminolojisi’’, ‘’Pay Piyasaları’’, ‘’Halka Arz’’, ‘’Vadeli İşlemler’’, ‘’Opsiyon Piyasaları’’ gibi konularda dersler veriliyor. Programa katılan herkesin öve öve bitiremediği beklentileri fazlasıyla karşılayan Borsa İstanbul, ’’Borsa Nedir?’’ sorusunun cevabını bulabileceğiniz mükemmel bir mini stajdır.