KENT-YAŞAM-SANAT

5. Alaçatı Ot Festivali Geliyor

adada

 

     Nisan ayında hem yaza merhaba demek için hem de İzmir’in ve Türkiye’nin son yıllardaki en gözde turistik beldelerinden olan Alaçatı’daki İzmir’e özgü otların tadına bakabilmek için mükemmel bir fırsat. Bu yıl 5.’si gerçekleştirelecek olan Alaçatı Ot Festivali bu senede ziyaretçilerinin damak tatlarına hitap etmek için bekliyor.

Alaçatı’yı bahar tazeliğinde yaşayabilmek bir ayrıcalık. Bu nedenle her bahar, doğanın uyandığı, bin bir çeşit otun çevremizi bezediği bir dönemde bu festival adeta bizi şehrin yoruculuğundan kurtarıp güzel bir kaç gün geçirmemiz için ideal bir etkinlik gibi duruyor.

Alaçatı’nın doğallığına, kaynatılmış reçellerin, bin bir otla yapılmış yemeklerin, böreklerin tadına bakıp tariflerini öğrenip ya da düzenlenecek olan yarışmalara sizlerde katılabilirsiniz. Ayrıca festivalde sizde Alaçatı’yı tanımak için düzenlenecek gezilerede katılabilirsiniz.

İşte 10-13  Nisan’da Alaçatı’da düzenlenecek olan 5. Alaçatı Ot Festivali programı :

10 Nisan 2014

Sabah:
Yemek atölyeleri
Otları tanıma ve toplama gezileri (doğa yürüyüşleri)
Öğleden sonra:
Yemek atölyeleri
Saat 15.00 Seminer Prf. Gülden Köksal – Fitoterapi (bitkilerle beslenme)

11 Nisan 2014

Sabah:
Yemek atölyeleri
Öğleden sonra:
Yemek Atölyeleri
15.00 Seminer: Dr. Ayşegül Çoruhlu – Alkali beslenme
17:30 Sergi açılışları
19.00 Basın toplantısı Gala yemeği

12 Nisan 2014

10.00 Amatör üreticilerin otlu ürün stand açılışları
11.00 Uygulama bahçesi tanıtım ziyareti
12.00 Önceki festivallerde yarışan yemeklerin stant açılışları
13.00 Alaçatı Ot festivali korteji
18.00 Ayhan SİCİMOĞLU açık hava konseri

13 Nisan 2014

10.00 Ot ve otlu ürün standlarının açılışları
11.00 Altın ödüllü yarışmaların başlatılması “En güzel otlu yemeği kim pişirmiş?” “En fazla ot çeşidini kim toplamış?”
16.00 Ödül seremonisi Gün boyu devam edecek aktiviteler: -Kitap dağıtımı (2013 yarışan yemeklerin kitabı) -Sponsor stantlarında çeşitli etkinlikler -Çocuk aktiviteleri (ot festivali temalı)

 (Not:Yazıya katkıları için Tolga Pelitli’ye teşekkür ediyoruz)

About the Author

Yusufcan Hamarat

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir